U15-finaalissa täyttyi joukkueen tavoite - KULTAA TAFTille!

Share |
08.07.2017

Vantaan TAFT U15 -joukkue voitti eilen tiukassa ja varsin siistissä kamppailussa Helsinki Roostersin pistein 20-40. TAFT saavutti näin tavoitteensa, jonka joukkue asetti jo syyskuussa 2016 - mikään muu kuin mestaruus ei tälle joukkueelle olisi riittänyt ja kauteen lähdettiin tämä mielessä.

Kauden avausottelua, jonka TAFT hävisi Roostersille, oli mietitty tarkkaan ja vastustajan pelejä seurattu pitkin kautta. Roostersin vaarallinen ja tehokas heittopeli oli tiedossa ja tähän TAFT keskittyikin puolustusharjoituksissaan koko alkukesän. Helsinki Wolverines pelasi varsin samanlaisella taktiikalla, mikä helpotti valmistautumista otteluun - välieräottelu toimi mainiona kenraaliharjoituksena finaaliin.

Hyökkäystaktiikkana TAFTilla oli sama kuin välieräottelussakin - pitää oma hyökkäys kentällä, kuluttaa kelloa ja väsyttää vastustajan puolustusta jatkuvalla ja monipuolisella hyökkäyspelillä. Pääpaino hyökkäyksessä oli juoksupelissä. Oli arvattavissa, että vastustaja oli valmistautunut kiertopeleihin, joten TAFT lisäsi linjan päistä ja keskeltä juoksuja välillä vaihdellen kiertopeleihin ja heittoihin sekä erilaisiin fake-peleihin.

Taktiikka onnistui täydellisesti - TAFTin hyökkäys oli valtaosan ajasta kentällä ja siirsi palloa vastustajan kannalta tuskastuttavan määrätietoisesti eteenpäin aina uusiin jaardeihin. Vain kerran koko pelin aikana TAFT ei onnistunut neljällä yrityksellä pääsemään 10 jaardia poislukien lisäksi kaksi interiä, jotka Roosters onnistui nappaamaan.

Roostersin puolustuksen linja ei pystynyt pitämään vahvaa TAFTin juoksupeliä kurissa. Blokit onnistuivat pääsääntöisesti hienosti ja RB:t Tommy Nylund sekä Lassi Baldauf kuljettivat palloa. Heittopeleissä kokeiltiin lähinnä screen - ja option pelejä, jotka nekin onnistuivat hyvin: QB Anton Kalliokosken kylmäpäinen ja rauhallinen toiminta oli hienoa katsottavaa. WR Topias Leppänen liimasi muutaman todella näyttävän kiinnioton. TAFTin peli oli kokonaisuudessaan varsin onnistunutta. Palloa ei rähmätty kertaakaan ja Niko Timoskaisen long snapit menivät kaikki nappiin. Valmentaja on siis tästä Nikolle lupaamansa jäätelön velkaa - voidaan vaihtaa siihen limsaankin :).

Puolustuksessa TAFT luotti vahvaan linjapelaamiseen Samuel Leppäsen, Niko Timoskaisen, Luka Vironmäen ja Leevi Sivosen johdolla. Linja onnistuikin säkittämään Roostersin QB:n muutaman kerran ja poikkeuksetta pysäyttämään vähälukuiset juoksupelit jo linjan taakse. Ulompien tukimiesten blitzit hoitivat loput, eikä Roostersin pelinrakentajalle yksinkertaisesti jäänyt riittävästi aikaa heittää palloa, jolloin se päätyi laitahyökkääjien tavoittamattomiin - juuri siten kuin TAFT oli suunnitellut. Muutaman onnistuneen pitkän heiton vastustaja onnistui tekemään mikä pitikin TAFTin varpaillaan koko ottelun ajan. Ensimmäistä kauttaan pelaava Elmeri Nurminen hoiti mahtavasti todella haastellisen paikan kulmapuolustajana. 

Ottelu meni Taftin johdossa 6-20 puoliajalle, ja vähän puoliajan jälkeen oltiin lukemissa 6-32. Tämän jälkeen Roosters siirtyi viiden laitahyökkääjän käyttöön ja lyhensi heittokuvioitaan. Tämä aiheutti hankaluuksia TAFTille, joka edelleen odotti pitkiä heittoja. Puolustuksen linja painoi jatkuvasti päälle, mutta Roostersin QB käytti hienosti hyväkseen sen vähän ajan mitä käytettävissä oli, ja toimitti palloa perille laitahyökkääjille. Näistä Roosters sai aikaan kaksi touchdownia. Peli päättyi 20-40 TAFTille. 

Päävalmentajan mielestä pelin onnistunein suoritus oli TAFTin viimeinen TD, joka oli screen peli vasemmalle. Roostersin uloin LB luki pelin hienosti ja asettui heittolinjalle. TAFTin QB ei tästä häkeltynyt, ja kun RB Tommy Nylund samalla haki hienosti tilaa juoksemalla sivurajaa pitkin eteenpäin, sai Anton pienellä juoksupyrähdyksellä linjaa pitkin onnistuneen heiton perille, jonka Tommy toimitti maaliin asti. Varsin hieno osoitus poikien kyvystä hahmottaa peliä ja mukautua vastustajan puolustukseen. 

Valmentajien kiitos kaikille pelaajille mahtavasta asenteesta ja yrittämisestä varsinkin blokkauspelissä. Valmentajien silmissä hyvä blokkaus on avainasemassa juoksupelin onnistumiseen ja tässä pelissä blokkaus oli todella uhrautuvaa ja loppuunvietyä. Lopputulos on taululla. 

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin TAFTin pelinrakentaja Anton Kalliokoski sekä TAFTin MVP:nä RB/SS Tommy Nylund

Kiitokset Roostersille hienosta, rehdistä ja rikkeettömästä pelistä. On hienoa pelata vastustajaa vastaan, joka yrittää kaikkensa ja keskittyy itse peliin. Kaiken kaikkiaan koko pelissä taisi tulla yhteensä vain pari väärää aloitusta ja pari hyökkäyksen kiinnipitämistä eikä yhtään henkilökohtaista virhettä, mikä oli hieno juttu. 

Kiitokset myös tuomareille kautta aikain ensimmäisen U15 11vs11 finaalipelin tuomaroinnista.  

Kausi päättyi TAFTille voitoin 5-1 ja pistein 240-50. Koko kauden aikana TAFTille ei tullut ainuttakaan henkilökohtaista rangaistusta, mikä lämmittää kovasti valmentajien mieltä. Asennekasvatus on mennyt perille :).

Onnittelut valmentajien ja toimihenkilöiden puolesta TAFT Rams joukkueelle Suomen Mestaruudesta! 

Mestaruusjoukkueessa pelasivat

 

Justus

Alanen

Lassi

Baldauf

Elias

Eilola

Teemu

Hyppönen

Joonas 

Jaakkola

Jesse

Johansson

Anton

Kalliokoski

Jesper

Kylmäoja

Santeri

Kotavalko

Samuel

Leppänen

Sampo

Leppänen

Topias

Leppänen

Onni

Nupponen

Elmeri

Nurminen

Tommy

Nylund

Jasper

Pessa

Roni

Piironen

Leevi

Salmiheimo

Leevi

Sivonen

Veeti

Stenman

Niko

Timoskainen

Veikko

Valtonen

Luka

Vironmäki

Henri

Vuorinen

 

Timo Jaakkola, päävalmentaja

Henri Baldauf, apuvalmentaja

Petteri Stenman, joukkueenjohtaja

Jussi Leppänen, joukkueenjohtaja

Marko Nylund, huoltaja

Sakari Leppänen, huoltaja

Kuvia ottelusta on tulossa tänne

 

24.04.2018Mikael Viljanen - TAFTin luottosentteri
24.04.2018U17 Bulldozers talviharjoituskauden päättävä leiri Pajulahdessa 21-22.4.2018
23.04.2018Panthers harjoitteli isompiaan vastaan Pajulahdessa
16.04.2018Onni Tirkkonen, TAFTin linjan lukko
01.04.2018Snow Bowl - iloinen kymmenvuotias
26.03.2018U15 ECG-TAFT Panthers SnowBowl X turnausvoittoon
26.03.2018TAFT Warriors U13 SNOW BOWL X peliraportti
25.03.2018U11 ECG-TAFT United joukkueen tulikaste
21.03.2018Kuvamuistoja Snow Bowl II ja III
19.03.2018Snow Bowl X Otteluaikataulu

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa