TAFT U17 - ei kautta ilman voittoa!

Share |
22.08.2017

Kolmen pelatun kierroksen jälkeen nollakerholaiset TAFT ja Turku Trojans mittelöivät lauantaina 19.8.17 tiukan väännön, joka pelin edetessä kääntyi hiljalleen kotijoukkueen sinipaidoille suosiolliseksi. Puoliajan 6-0 tilanteesta TAFT terästi (juoksu)hyökkäystään ja kun puolustus oli päättänyt tänään_meidän_maaliin_EI_TULLA, niin loppunumeroiksi Tikkurilan hienonhieno digitaalinäytin kertoi 28-0 (6-0).

3 kertaa oli tullut tukkapöllyä, nyt sai riittää. Tämä oli päälimmäisenä mielessä koko U17 organisaatiolla la 19.8. pelattuun otteluun lähdettäessä. Turkulaiset olivat tismalleen samassa tilanteessa ja varmaan siellä suunnalla oltiin jokseenkin samaa mieltä. Luulisin. Sähköistä tunnelmaa, onneksi ei tällä kertaa niin hirveästi taivaalta, oli katsomossa todistamassa suunilleen 5 silmäparia (yksi oli vessassa käymässä) ja hyvä niin, buffan erinomaisia antimia jäi pelin jälkeen pojille syötäväksi. Suomen ylivoimaisesti paras jennifutiskuuluttaja/dj Marcos Lemberg marssitti pojat tahdikkaan humpan säestyksellä kentälle ja pian alettiin ryskäämään...

Turun hyvän kickoffpalautuksen jälkeen vedettiin keskikentällä ensimmäiset drivet tennistyyliin molempien pelatessa epäonnistuneesti neljännet yrkät. Sitten vierailijat kehitteli pari näppärää heittoa ja löysivät itsensä ensimmäinen ja maali tilanteesta TAFT:n 1y linjalta. QB sneak torpattiin by Jesse Nousiainen, tätä seurasi rangaistuksen säestämänä 4 heittopeliä tuloksetta, jonka jälkeen turkulaiset pudottivat pallon maahan ja Santtu Saastamoinen kompuroi sen päälle. Tästä alkoi vääjämätön marssi kohti toista kenttäpäätyä ja 98 yaardin jälkeen oli pallo survottu maaliin. MAALI, MAALI, TOUCHDOWN!!!!!!! (pää)Valmennus meni pähkinöiksi, aika harvinaista herkkua tällä kaudella. Momentum oli vahvasti TAFT:n ja siitä ei sitten kuulkaa luovuttu ei.


Ensimmäistä puoliaikaa värittäneet keltaiset liinat tappoivat usein TAFTin hyvän driven ja toiselle puoliajalle päätettiin tämä omaan jalkaan ampuminen lopettaa, sen myötä tulikin sitten tulosta. Severi Partanen rykäisi 4th and 10 tilanteesta keskeltä läpi end zonelle asti,  Limppu Lindfors haaviloi puolustuksessa intterin jonka jälkeen Severi kirmasi taas pari mukavaa siivua maalin tuntumaan josta Limppu rusikoi pallon sisään, ja kun samainen Limppu vielä kipitti QB Lauri Snellmanin antaman veikeän tossin maaliin oli pojoja kasassa 28kpl muutaman 2xp juoksun onnistuttua.

Turkulaiset etenivät matsissa lähinnä heittämällä (11/34 123y) ja olivat pariin kertaan lähellä TAFTin maalialuetta. Peltsi Tianin ja Nico Kokkosen intterit tulivat kuitenkin varsin messevään saumaan ja kun juoksupeli nollattiin lähes kokonaan, voi puolustus kauttaaltaan olla varsin tyytyväinen. Vatteri Forsman oli jälleen mies paikallaan teholuvuin 5+2 ja Santtu Saastamoinen kunnostautui nyt muissa hommissa kun ei ollut extrapointteja blokattavaksi (facemaskilla). NFL:ssä on running backinä Frank Gore, mutta TAFTilla on Santeri "Jyrä" Lindfors. Limppu sai pallon hyökkäyksessä käsiinsä 29 kertaa ja se näkyi ja tuntui. Vihaisella juoksutyylillä etenemisyaardeja kertyi maassa 138 ja ilmassa 46, päälle 3 x TD ja parit kahden pinnan extrat. Hyökkäyksen linja ansaitsee eritysmaininnan vastustajan siirtelystä, muutamaan kertaan kentällä oli vantaalais-turkulainen ihmisröykkiö, joka velloi TAFTille edulliseen suuntaan, ja jossain siellä keskellä oli pallonkantaja (Limppu). LB/FB Valtteri Forsman kunnostautui myös erinomaisena "taustatukijana".

Turulle hatunnosto ja tattis tiukasta väännöstä, Marcosille soittelusta ja selosteluista, saatiinhaan se maalibiisikin soimaan, useasti! TAFT U17 kausi jatkuu pelillä Pårvoossa perjantaina 25.8. Ottelu alkaa ennakkotiedoista poiketen klo 18:45 ja sinne sopii kaikkien tulla kattelemaan ja kannustamaan. Voitolla Putsereista on jatkopaikan ovi vielä raollaan hei kuulkaas...

Sebastian Järvinen
U17 päävalmentaja

Ottelukuvia löytyy täältä.

12.11.2017Jesper Korkalaisen koulu OVAC 2A:n mestaruuteen!
27.09.2017ECG ja TAFT lisäävät yhteistyötään
25.09.2017TAFTin säännöt ja tietoa uusille pelaajille
21.09.2017TAFT Predators (U11) ja Porvoo yhdistelmäjoukkueena ECG-turnauksessa
18.09.2017TAFT Warriors (U13) viimeinen turnaus Helsingissä 2017
16.09.2017Avoimet harjoitukset 19.9.2017 klo 19, TERVETULOA!
16.09.2017Kutsu syyskokoukseen 4.10.2017 klo 18
03.09.2017TAFT voimaharjoittelu
30.08.2017Porvoo ei ollut yllätettävissä U17-sarjassa
27.08.2017TAFT U11 yllättäen Jyväskylässä porvoolaisten kanssa

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa