TAFT U11 yllättäen Jyväskylässä porvoolaisten kanssa

Share |
27.08.2017

Tuli yllättäen tieto, että Porvoon Butchers -joukkueeseen mahtuisi pelaajia Jyväskylän Jaguaarien järjestämään turnaukseen. Tietoa eteenpäin ja neljä TAFTin pelaajaa lähti mukaan. Sebastin von Bell, Alex Reinholm, U13:ssa pelannut Artturi Tähkäpää ja vasta-alkaja Veeti Niemikari.

Päästiin pelaamaan 7vs7 -peliä, joka minullekin valmentajana oli uusi juttu. Ensimmäiseen otteluun tepasteli vastaan mikäpä muu joukkue kuin muriseva Seinäjoki Crocodiles. Tässä ottelussa en tajunnut kysyä ketään pitämään lukua kuka teki maaleja ja lisäpisteitä. Joka tapauksessa kovaa taistelua nähtiin jälleen puolin ja toisin. Meidän puolelta tosin yhdistelmäjoukkueen pelaajat tapasivat vasta matkalla Jyväskylään bussissa, joten tämä ottelu meni vähän omien paikkojen hakemisessa ja TAFTin puolesta 7vs7 -peliin totuttelemiseen. Loppua kohden rupesi juttuja jo löytymään. Ottelu päättyi Crocojen voittoon 32 - 14.

Otteluvideo löytyy täältä.

Seuraavaan otteluun tuli vastaan Helsinki Wolverines. Tässä ottelussa pelaajat olivat jo hieman tutustuneet toisiinsa ja pääsivät heti alussa peliin mukaan. Tähän otteluun sain pisteiden tekijät tietooni. Linjojen molemmin puolin hartijavoimin ahersi Butcherseista Caspian Kuosmanen ja Venny Koskelainen, sekä TAFTista Alex Reinholm ja Veeti Niemikari. Veeti Niemikari kokeili myös tukimiehen paikkaa.

Meillä oli pelissä kaksi pelirakentajaa, Butcherseista Ville-Hermanni Huhta ja TAFTista Sebastin von Bell, sekä kaksi keskushyökkääjää Butchersin Anton Forsell ja TAFTin Artturi Tähkäpää. Peluutimme hyvin useasti tuttuja kavereita keskenään. Tuloksia tuli ja jaardeja koko ajan juoksu- ja heittopeleistä. Puolustuksessa pelasivat kaikki pelaajat ja pelasivatkin todella hyvin yhteen! Aina oli yhden taklaajan lisäksi apuja taklauksessa, ja lopulta kunnon kasa pallonkantajan päällä alla ja ympärillä. Puolustus pelasi lopulta niin hyvin, että Wolverines sai omien pistelaskujeni mukaan yhden maalin. Artturi Tähkäpää otti tässä ottelussa kaksi intteriä, ja Ville-Hermanni Huhta oli hyvin hyvin lähellä saada myös yhden.

Hyökkäyksessä laitahyökkääjinä tahkosivat Butchersin Tiitus Maukonen, Asser Koskelainen ja Jonni Miettinen. TAFTista Veeti Niemikari kokeili linjahommien lisäksi laitahyökkääjän tehtäviä. Lopulta pisteitä teki Artturi Tähkäpää saldonaan kolme maalia, yhden jopa niin, että kaverissa roikkui kiinni neljä pelaajaa! Artturi teki myös yhden lisäpisteen. Ville-Hermanni Huhta ja Sebastin von Bell tekivät yhden maalin mieheen, ja Sebastin yhden lisäpisteen. Butchersien RB Anton Forsell painoi hienosti maalille asti, mutta nostan kädet ylös ja annan tuomareiden päättää, ja päätös oli, ettei maalia. Tilanne löytyy alla olevalta videolta. Harmitti. Wolverinesin viimeisellä hyökkäysvuorolla Ville-Hermanni Huhta tuli kentälle ja meni puolustuslinjaan ja säkitti Wolvo-QB:n omalla maalialueellaan aiheuttaen safetyn. Loppulukemat 28 - 6 Butchers/TAFT voittoon.

Otteluvideo on katsottavissa täällä.

Jälkitunnelmat olivat mahtavat ja pelaajilla tuntui olevan kivaa. Valmentajallakin oli oikeinkin mukavaa jälleen olla yhdistelmäjoukkueessa. Kiitos Porvoon Butchersille tästä mahdollisuudesta pelata hieno turnaus.

TAFT U11 päävalmentaja-kynäniekka Sami Hyleh kiittää ja kuittaa.

 

05.02.2018Edustusjoukkueemme kaudelle 2018
30.01.2018TAFT Miesten joukkueen päävalmentaja vaihtuu
24.01.2018Erotuomarikartoitus
10.01.2018Vantaan TAFT uuden tulemisen tiellä
31.12.2017Hyvää uutta vuotta!
30.12.2017U17 Bulldozers mestaruusjahtiin yhteistyöllä
24.12.2017Hyvää joulua!
21.12.2017Snow Bowl X pelataan 24.3.2018
06.12.2017Onnea Suomi!
12.11.2017Jesper Korkalaisen koulu OVAC 2A:n mestaruuteen!

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa