Jesper Korkalaisen koulu OVAC 2A:n mestaruuteen!

Share |
12.11.2017

Jesper Korkalainen lähti kesän lopulla Linslyn kouluun Wheelingiin, Yhdysvaltoihin. Saimme mukavia uutisia ja kuulumisia rapakon takaa, kun koulun jenkkifutis-joukkue voitti OVAC 2A:n mestaruuden muutama viikkoa sitten kautensa päätteeksi. Annetaanpa Jesperin itse kertoa miten elämä uudessa kotikaupungissa on sujunut:

20171021_155150_Jesper_www.jpg

"Matkustaminen tänne Yhdysvaltoihin meni loistavasti. Mitään ongelmia ei ollut, ja Universal Players antoi erittäin hyvin tukea, kuten koko hakuprosessinkin aikana. Hakiessa lomakkeita piti täyttää paljon ja koulut haastattelivat minua. Sain UP:n kautta erittäin hyvät kouluvaihtoehdot, joista valitsin itselleni soveltuvimman. Asettuminen koululle oli aluksi hieman outoa, mutta kaikki muut oppilaat tulivat tervehtimään ja auttoivat kantamaan matkalaukkuni omaan huoneeseeni, joten kotiuduin hyvin.  

Koulu on erilaista täällä kuin Suomessa. Lukujärjestykset ovat erilaisia, ja koulupäivät myös. Olen yksityiskoulussa, jossa koulupuvun pitäminen on pakollista. Se oli aluksi outoa, mutta kyllä siihen on jo tottunut, eikä tarvitse ainakaan miettiä joka aamu mitä laittaa päälle. Itse tykkään kokea erilaista ja uutta, joten nämä asiat ovat olleet positiivisia minulle. Koulumme sijaitsee Wheelingissä rauhallisella alueella, ja myös tästä tykkään. Olen viihtynyt täällä hyvin ja muut asuntolakaverit ovat olleet mukavia, eli hengailen heidän kanssaan. Suurin osa kavereistani on jefu-jengiläisiä, joten heihin oli helppo tutustua aluksi. Viikonloppuisin menemme elokuviin, kaupoille tai sitten koulu järjestää jotain muuta ohjelmaa. Näihin osallistuminen ei ole pakollista, itse saa päättää, mitä haluaa tehdä vapaa-aikana. 

Jenkkifudiskauteni meni hyvin ja koulun ykkösjoukkueella voitimme OVAC 2A:n mestaruuden. Itse pääsin pelaamaan jokaisessa ykkösjoukkueen pelissä. Pelasin välillä pelinrakentajana ykkösjoukkueessa, mutta myös muita pelipaikkoja hyökkäyksessä, puolustuksessa ja erikoisjoukkueissa. Kakkosjoukkueessa pelasin jokaisen pelin aloittavana pelinrakentajana.

20171021_124233_Jesper_www.jpg

Ykkösjoukkueen sarjan viimeinen peli oli erittäin tiukka. Johdimme peliä 20-13, vastustajilla oli pallo ja he olivat erittäin lähellä endzonea. Pelikelloa taisi olla jäljellä 4 sekuntia. He yrittivät heittää endzonelle, mutta cornerimme estivät sen. Tällä pelillä ratkaisimme mestaruuden. Sarjassamme oli 11 peliä ja suurin osa joukkueista oli kovia. Jenkkifudiskentät täällä jenkeissä ovat kyllä uskomattomia. Suurin osa kentistä, joilla pelasimme, näytti aivan college football -kentiltä. Täällä pelatessani huomaan kyllä kuinka olen saanut kehittyä jenkkifudiksessa sekä fyysisesti että taidollisesti.  

Jefukauden jälkeen olen aloittanut lätkän pelaamisen. Lätkäkoutsit ja pelaajat olivat nähneet pari videota minusta, joissa pelaan lätkää, ja tämän seurauksena he pyysivät minua joukkueeseen. Talvella pelailen lätkää, ja keväällä lätkäkauden jälkeen liityn joko track joukkueeseen tai sitten ehkä pelailen lacrossea, en ole vielä päättänyt. Koulun ja urheilujen lisäksi ehdin kyllä tekemään muutakin, esim. olemaan kavereiden kanssa tai sitten lepäilemään omassa huoneessani.  

20171020_173114_Jesper_www.jpg

Parhain kokemus tällä reissulla tähän asti on ollut OVAC 2A:n mestaruuden voitto."

Paikalliuutisia mestaruudesta voit lukea täältä.

TAFT järjestää maanantaina 13.11.2017 klo 18 tilaisuuden, jossa Jesperin isä Janne Korkalainen kertoo käytännön kokemuksia vaihto-oppilasmahdollisuudesta Universal Playersin kautta. Tervetuloa!

Kuvat: Janne Korkalainen

 

21.10.2018Syyskokouksen paikka vaihtuu!
18.10.2018Kysely Vantaan tapahtumatarjonnasta
17.10.2018Jani Hentunen - paluu TAFT Miehiin
14.10.2018Sami Hyleh, TAFT valmentaja ja pelaaja
02.10.2018TAFTilaiset Suomen U17 maajoukkueessa
30.09.2018Lokakuussa kaikille avoimet harjoitukset
28.09.2018Tue seuraasi samalla kun veikkaat!
17.09.2018Hugo Pointillart Edustus- ja U19-joukkueiden uusi päävalmentaja
14.09.2018Vantaan TAFT ry:n sääntömääräinen syyskokous
10.09.2018ETU (U11) ECG-turnauksessa

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa