TAFT Warriors U13 SNOW BOWL X peliraportti

Share |
26.03.2018

             

TAFT Warriors (U13) SNOW BOWL X, 24/3-18 peliraportti

Aikaisin lauantai-aamuna, kun vantaalaiset vasta heräilivät sängyissään, Myyrmäki-Hallissa ilma jo väreilee adrenaliinin kyllästämänä. Ilman täyttää Amerikkalaisen Jalkapallon käskevien termien kuuluva säestys tarkasti hiotuissa viime hetken harjoitteissa.

Warriorsin tyylikkäät nuoret jenkkifutarit asettuvat tottuneen näköisesti työpaikalleen vihreälle taistelutantereelle etulinjaan. Ensimmäisen taistelun vastapuolella taustassa liehuvat, ehkä liiankin innokkaasti, Espoon Wolverinesin liput haastavan näköisinä.

Nyt on ”Se Hetki”, jota varten on harjoiteltu koko pitkä syksy ja talvi, miettivät pelaajat ja valmennus... nyt testataan mitä osataan ja mitä pitää vielä parantaa. Tämä on aikataulullisesti upealla paikalla oleva turnaus juuri tällaiseen tarkoitukseen.

PELI I

Warriors aloitti puolustusvuorolla, ja yhdentoista miehen joukkueessa on selvää, että pelaajat pelaavat lähes koko ajan molempiin suuntiin 7-pallossa. Kierrätimme neljää vaihtomiestä ahkerasti. Puolustus toimi ilahduttavan hyvin ja virheitä tuli vähemmän kuin odotimme. Pääsääntöisesti sijoittumiset ja taklaukset toimivat hyvin. Virheistä Espoo osasi rokottaa hienosti. Ensimmäinen puoliaika meni tasaisesti ja maaleja tehtiin vuoroittain.

Hyökkäyksemme toimi myös hienosti. Pelaamme Wild Cat -peliä, koska joukkueessa ei ole lainkaan QB:tä. Pelinrakentajan tehtävät hoitaa vuorotellen kolme runningback:ia. Heittopelit jäävät lähes nollille, tämä helpotti Espoon puolustuksen työtä ratkaisevasti.

Huomio kiinnittyi hyökkäyksen juoksukulmiin, joita tulemme muuttamaan kesän peleihin tehokkaammiksi. Vauhti oli hyvää tasoa, mutta parannettavaa tähänkin jäi. Aloitimme erittäin pirteästi ja TD tuli ensimmäisellä downilla. Tavoitetta tullaan korjaamaan enemmän taisteluksi yaardeista, ja tätä kautta pallon hallinta tulee pysymään meillä paljon pidempään. Summattuna hyökkäys ja puolustus toimi asetettua vaatimusta selvästi paremmin. Hieno peli.

Pelin loppunumerot Espoon hyväksi, 12 – 30

Saimme tunnin tauon ennen toista ottelua, nopea tankkaus ja nesteytys käyntiin, sekä pieni palautuminen ennen kuin ottelu Helsinki Roostersia vastaan alkaa.

      

PELI II

Ottelu alkoi kohtuullisesti. Asiat tehtiin hyökkäyksessä ja puolustuksessa 90 prosenttia aivan oikein ja tyylikkäästi. Mutta se viimeinen 10 prosenttia tehtiinkin pikkuisen huolimattomasti.

Tämä näkyi puolustuksessa taklauksissa. Ote kirposi useasti liian helpolla ja Helsinki pääsi useamman puolustajan käsien läpi aina muutaman yaardin päähän maalista ennen kuin hyökkääjä saatiin kenttään makaamaan.

Hyökkäyksessä tämä 10 prosentin huolimattomuus näkyi siten, että blokkauksia ei viety ihan loppuun asti kunnolla. Toinen virhe oli, että usein pallon kantaja ei malttanut juosta blokkaajan suojassa, mikä helpotti Helsingin puolustuksen työtä. Juoksublokkeihin tarkkuutta reititykseen ja nopeutta juoksuun.

Juoksemisen pienen hidastumisen myötä tuli neljä loukkaantumista, jolloin vaihtomiehiä ei enää ollut. Tämän seurauksena koko joukkue, seitsemän pelaajaa, oli kentällä pelaamassa molempiin suuntiin, jolloin juomatauot jäivät pois kokonaan, ja pelaajat luonnollisesti hieman uupuivat toisella puoliajalla.

Puuttuvan QB:n vuoksi kokeilimme vain kerran heittopeliä. Pitkä heittopeli onnistuikin erinomaisesti ja oli todella näyttävä. Peli kokonaisuudessaan meni paljon paremmin, mitä oli asetettu tavoitteeksi.

Pelin numerot Helsingin hyväksi, 6 - 30

Warriors-pelaajat:

Center Oliver Kunttu

Off. linja Aaron Pakarinen, Jerri Saarinen

Def. linja Marius Pellinen, Eetu Väänänen

RB / Fs, CB Olli Nystèn, Daniel Vihavainen, Toni Rissanen, Emil Tikkala

TE / LB V.H. Huhta

WR / CB Joel Guday

Vantaa TAFT Warriorsin ... ”The Original BLUE TEAM”


HC, Jari Pellinen

21.01.2019Jesper Korkalaisen kuulumisia USA:sta
01.01.2019Hyvää uutta vuotta!
22.12.2018ILOISTA JOULUA!
08.12.2018Jenkkifutisvalmentajien starttikurssi ti 11.12.2018
06.12.2018Hyvää itsenäisyyspäivää!
02.12.2018SAJL:N NUORISOTIEDOTE 8/2018
12.11.2018TRY OUT - KOKEILUTREENIT, tule mukaan!
10.11.2018Mari Sormunen, joukkueenjohtaja
05.11.2018Timo Jaakkola - seuramme puheenjohtaja ja valmentaja
03.11.2018Hyvää pyhäinpäivää!

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa