Jere Salejärvi - yhdeksäs kausi TAFTissa alkaa

Share |
08.05.2018

Esittelyvuorossa on 19-vuotias TAFT-kasvatti Jere Salejärvi, joka mieluiten pelaa tight endinä, linebackerinä, kickerinä, ja melkein kaikilla muillakin pelipaikoilla juomapoikaa lukuun ottamatta. Nuorelle miehelle on vartta kertynyt 186 cm ja 103 kg verran, ja lajiharjoitusten lisäksi harrastettu voimaharjoittelu alkaa näkyä.

 

”Jenkkifutista harrastan siksi, että siinä voi ottaa kunnon kontaktia. Tekeminen on monipuolista eri pelipaikoilla” sanoo Jere, ”lajin fyysinen luonne on se mistä tykkään. Mitä pitempään pelaa, sitä helpommaksi iskujen antaminen ja ottaminen tulee”.

 2018-04_Salejarvi_Jere_2017_U19_www.jpg

U19-juniorina vuonna 2017

Jere tutustui lajiin ehkä vähän vahingossakin, kun jo 5-vuotiaana aloitettu jalkapalloharrastus alkoi hiukan kyllästyttää. ”Yhtenä päivänä isä kysyi, että kiinnostaisiko mennä katsomaan jenkkifutista”, Jere kertoo, ”jos oikein muistan, matsi jota menimme katsomaan, oli Vaahteramalja Roostersin ja Butchersin välillä nykyisellä MUP-stadionilla. Kumpikaan meistä ei tiennyt lajista yhtään mitään, mutta se ei haitannut. Vähän ottelun jälkeen menin katsomaan TAFTin treenejä katsomosta, ja toisiin uskalsin mennä jo mukaan. Huomasin, että tämähän on aika hauskaa, ja sitä se on vieläkin”.

2018-04_Salejarvi_Jere_2009_E-juniori_www.jpg

 

”Aloitin vuonna 2009, joten nyt lähtee yhdeksäs kausi käyntiin” Jere muistelee, ”kausiin on mahtunut 6 eri päävalmentajaa, ja joukkueissa on porukkaa tullut ja mennyt. Ensimmäisissä peleissä olin ihan pihalla, ja valmentaja sanoi, että kannoin palloa kuin täytekakkua. Silloin ei vielä ollut U-11 -ikäluokkaa, joten enimmäkseen juoksin karkuun kahta päätä pidempiä ja 2-3 vuotta vanhempia pelaajia U13-ikäluokassa”.
”Sen jälkeen on pelaaminen ja taidot kehittyneet pikkuhiljaa ja 14-vuotiaana pääsin pelaamaan jo U-17 PM-kisoihin kakkosjoukkueeseen” kertoo Jere, ”muuten maajoukkuepelaaminen on jäänyt vähemmälle eri loukkaantumisten takia. 14-vuotiaasta asti olen pelannut joka vuosi jonkun sarjan finaalissa yhtä vuotta lukuun ottamatta. Hopeamitaleja löytyy kyllä turhan paljon verrattuna kultaisiin”.

 

Jere kertoo parhaan kokemuksensa jenkkifutiksessa olleen U-15 finaalin voittaminen ja pelin MVP-palkinnon saaminen vuonna 2014 huolimatta pelikauden alussa tapahtuneesta vakavasta loukkaantumisesta.

2018-04_Salejarvi_Jere_2014_U15_kulta_ja_mvp_www.jpg

"Seura on muuttunut melkein joka vuosi. Offseasonit ovat olleet aina erilaisia, ja tavat tehdä asioita myös” Jere pohtii, ”on hyvä kokeilla erilaisia asioita ja katsoa mikä toimii”. Kun TAFTin edustusjoukkue kauden 2016 jälkeen pudottautui Vaahteraliigasta II-divisioonaan, oli se monelle pettymys, myös Jerelle, ”kun kuulin, että silloinen miesten joukkue hajoaa, suoraan sanottuna *itutti erittäin paljon. Oli tavallaan huijattu olo, sillä olisin seuraavalla kaudella ollut tarpeeksi vanha pelaamaan Vaahteraliigaa jengissä, jossa on tarpeeksi pelaajia siihen, ettei tarvitsisi koko ajan pelata kumpaankin suuntaan. Koen, että Vaahteraliigaan voidaan vielä päästä, jos kaikki sitoutuvat tähän projektiin”.

 

Kysymykseen tulevan kauden odotuksista Jere vastaa ”odotan tason parannusta viime kaudesta. Nyt III-divisioonassa on mahdollista peluuttaa myös nuorempia pelaajia, mikä mahdollistaa laajemman rosterin ja sen avulla ei käy niin kuin viime kaudella, jolloin pelaajat loppuivat kesken”.

 

2018-04_Salejarvi_Jere_2017_Miesten_II-div_www.jpg

Hauskana muistona juniorivuosilta Jere mainitsee ensimmäisen lisäpistepotkunsa, joka jäi siitä mieleen, että hän fudasi pallolla tolppana toimivaa henkilöä päähän. ”TAFTissa on ollut aina mukava pelata hyvän joukkuehengen ansiosta” Jere jatkaa, ”treeneissä tsempataan toisia ja on iloinen tunnelma”.

2018-04_Salejarvi_Jere_2015_U17_www.jpg

 

Jere valmistuu tänä keväänä lukiosta, ja ensi talvena on intti edessä. Jerellä ei ainakaan tällä hetkellä ole vielä mitään isompia tulevaisuudensuunnitelmia valmiina, aika näyttää.

*

Scouting Report, Jere Salejärvi, TE 

Pystyy pelaamaan sekä käsi maassa että pystyssä. Blokkaa kuin linjamies ja juoksee kuviot laiturin tavoin. Omaa pehmeät kädet. Pystyy ottamaan pallon kiinni tiukoissakin tilanteissa. Kokoonsa nähden yllättävän liikkuva ja nopea, pystyy juoksemaan karkuun pallon kiinni saatuaan. Taistelee loppuun asti ja viimeistelee jokaisen blokin.


"Jere on pelannut jo 19 vuoden iässä melkein kymmenen vuotta. Hän on todella kokenut ja se näkyy. Jeren ymmärrys jenkkifutiksesta on omaa tasoa. Pelaajat, jotka blokkaavat kuin linjamies ja osaavat sen lisäksi ottaa palloa kiinni ja juosta kuvioita ovat todella harvassa. Lähivuosien jenkkifutiskehitys niin NFLssä kuin NCAAssa ja Suomessakin on pienentänyt todellisen sisemmän laitahyökkääjän (TE, käsi maassa) roolia siihen suuntaan, että monella joukkueella niitä ei ole ollenkaan. Jere on yksi syy siihen, miksi TAFT pelaa sitä hyökkäystä mitä se pelaa. Jere on todella arvokas pelaaja TAFTn hyökkäyksessä. Juoksupeleissä Jere on ylimääräinen linjamies ja heittopeleissä ylimääräinen laituri. Jerestä on talven aikana kasvanut pelinrakentajiemme lempikiinniottaja."
 
Antti Hurme
Päävalmentaja
17.09.2018Hugo Pointillart Edustus- ja U19-joukkueiden uusi päävalmentaja
14.09.2018Vantaan TAFT ry:n sääntömääräinen syyskokous
10.09.2018ETU (U11) ECG-turnauksessa
08.09.2018Miesten Edustus- ja U19-joukkueiden KICKOFF
03.09.2018TAFT Warriors (U13) sarjan päätösturnauksessa Espoossa 1.9.2018
01.09.2018U11 ECG-TAFT United Espoossa
31.08.2018Edustusjoukkue etsii valmentajia
30.08.2018U11 ECG-TAFT United Turussa
30.08.2018TAFT Warriors (U13) Turku-turnauksessa 26.8.2018
15.08.2018TAFT Warriors (U13) turnauksessa Seinäjoella 11.8.2018

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa