TAFT Warriors (U13) aloitti sarjapelinsä

Share |
02.06.2018

Viikko sitten lauantaina 26.5. TAFT Warriors vieraili Sipoossa Söderkullan tekonurmella upeassa, mutta hyvin helteisessä säässä aloittamassa vuoden 2018 sarjapelit.

PELI I

Turusta Trojans osoittautui kovaksi vastustajaksi. Kenttä tarjosi heti yllätyksen … pienempää pelikenttää en ole valmentajan urallani ennen nähnyt.


Tämä teki kiertopelimme hankaliksi, tilaa ei vaan löytynyt juoksupeleihin keskittyvälle hyökkäyksellemme. Trojansin pelaajat olivat kokeneita U15-pelejä pelanneita urheilijoita, isoja, nopeita, sekä erittäin fyysisiä.

2018-05-26_U13_Snapi_2_www.jpg

Peli oli alussa hyvin tasaista, mutta kun Trojans vaihtoi noseguardiksi vahvasti rynnivän #8:n, sekoitti tämä läpituloillaan QB:n työmaata. Menetimme ratkaisevasti muutamia hyökkäysvuoroja vastustajalle.


Valmentajalle lisää harmaita hiuksia aiheuttaneelle Trojansin ”noussille” täytyi pikaisesti löytyä taltuttaja. Hyökkäyksen TE:lle annettiin tehtäväksi auttaa centeriä juoksemalla salamana taltuttamaan kahden pelaajan voimin #8:a. Tämä kannatti ja Trojans siirsi noussina toimineen #8 toiseen pelipaikkaan, nyt Warriorsin hyökkäys alkoi toimia. Uusi takaisku tulikin seuraavaksi, kun QB loukkaantui ja joutui siirtymään sivuun jättäen tehtävänsä vara-QB:lle. Vara-QB osasi kuitenkin tehtävänsä kiitettävästi.


Puolustuksessamme oli tehty viimehetken muutoksia, minkä vuoksi puolustus haki pelin alussa toimintamalliaan. Trojans pelasi heittopelejä 60%:sti, mikä loi lisähaastetta Warriorsin puolustukselle. Pelaajat paransivat puolustuksen otteita downi downilta, ja puolustus alkoi toimia hyvin ottelun alun jälkeen.


Olimme pelin alkupuoliskon vastustajaa jäljessä, mutta Warriors ei tästä ollut moksiskaan. Pelaajien selkäranka ei taittunut, ”sillasta” noustiin määrätietoisesti…pelaajat näyttivät millainen taisteleva joukkue. Häviö tuli, mutta ihan siedettävin lukemin.

Pelin loppunumerot TAFT- Trojans, 20 – 42

PELI II

Lohja Lionsin ja Sipoo Bulldogsin yhteisjoukkue Knights marssi TAFT Warriorsin eteen kovalla asenteella. Warriors aloitti näyttävällä TD:llä ja lisäpisteellä. Pelin kulku oli pääsääntöisesti tasainen ja molemmat joukkueet vuoron perään tekivät pisteitä. Myös Knights pelasi heittopelejä 50%:sti ja näillä he pääsivätkin puolivälin jälkeen pisteissä karkuun.

2018-05-26_U13_RB_Valtteri_www.jpg

Warriors puolustus ja juoksuhyökkäys toimi oikein hyvin, yksi hieno puolustajan uhrautuminen pelasti  TD:ltä. Hienoa nähdä, että Warriorsit laittoivat pyyteettömästi itsensä likoon kovissa tilanteissa.


Kolme minuuttia ennen peliajan päättymistä kokeilimme ensimmäisen kerran heittopeliä. Riski kannatti, kun pitkällä heitolla vapautui tilaa ja vahva juoksijamme juoksi päätyyn saakka. Knights alkoi todella hermoilla ja heillä tämä näkyi pallon putoilemisina tässä jännittävässä pelissä.

Pelin loppunumerot TAFT-Knights, 24 – 20 

Valmennus on hyvin tyytyväinen pelaajiensa asenteeseen. Missään vaiheessa ei näkynyt kipinän sammumista. Pelitoverit auttoivat aina toisiaan upeasti. Pelit paranivat koko ajan loppua kohden ja kunto kesti helteessä mainiosti viimeisen pelin viimeiseen minuuttiin asti.

Kunniamaininnan sai Warriorsin Valtteri Niskanen.

 

Warriors-pelaajat

Center     Oliver Kunttu

Def. linja    Eetu Väänänen, Aaron Pakarinen

QB    Toni Rissanen, Olli Nystèn

RB  /   CB    Valtteri Niskanen, Daniel Vihavainen

TE  /  LB     Marius Pellinen, Kaappo Peltola

WR  /  CB    Emil Tikkala

        

Vantaa TAFT Warriorsin …  ”The Original BLUE TEAM”

 

HC, Jari Pellinen

Kuvat: Ari Pesonen, Sipoo Bulldogs

 

     

13.02.2019Snow Bowl -turnausta ei järjesteä tänä keväänä
29.01.2019Alustavan tiedon mukaan Snow Bowl XI 23.-24.3.2019
21.01.2019Jesper Korkalaisen kuulumisia USA:sta
01.01.2019Hyvää uutta vuotta!
22.12.2018ILOISTA JOULUA!
08.12.2018Jenkkifutisvalmentajien starttikurssi ti 11.12.2018
06.12.2018Hyvää itsenäisyyspäivää!
02.12.2018SAJL:N NUORISOTIEDOTE 8/2018
12.11.2018TRY OUT - KOKEILUTREENIT, tule mukaan!
10.11.2018Mari Sormunen, joukkueenjohtaja

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa