TAFT U13 Porin turnauksessa

12.08.2019

TAFTin U13-joukkue matkusteli sunnuntaina 11.8.19 Poriin turnaukseen. Jälleen kerran valmentaja meni pukukopissa omaan zen-pelitilaansa, jonka joukkueenjohtajakin huomasi. Pelaajat olivat aikaisesta aamusta huolimatta hyvällä fiiliksellä lähdössä pelaamaan. Niin oli valmentaja, joukkueenjohtaja ja huoltajatkin. 

Ensimmäiseen peliin vastaan asettui Hyvinkään Falcons. Jännitys laukesi taas kun pallo lähti liikkelle. Ainakin valmentajalta. Tässä ottelussa Max Anttila ja Eemil Holopainen pelasivat toista turnaustaan. Muilla on pidempi kokemustausta. 

TAFTin hyökkäysvuorolla päästiin maaleihin hyvinkin usein, melkeinpä joka hyökkäysvuorolla. Max Anttila paini hyökkäys- ja puolustuslinjassa. Linjassa kävi myös muita pelaajia, jotta saatiin Maxille vähän vaihtoakin. Joel Guday operoi keskus- ja laitahyökkääjänä ja puolustuksessa tukimiehenä ja laitapuolustajana. Joel aloittikin tässä ottelussa 3 maalilla. Sebastin von Bell väänsi 2 maalia ja 3 lisäpistettä. Eemil Holopainen juoksi 1 maalin ja viimeisteli 2 lisäpistettä. Elias Lahti teki 2 maalia ja 1 lisäpisteen. Joona Lönnfors tarjosi todella hyviä ja tärkeitä blokkeja vastustajille helpottaen maalien teossa. Max Anttila blokkasi puolustusta hienosti vaikeuttaen vastustajan puolustuslinjan toimintaa.

TAFTin puolustusvuorolla Max Anttila painoi puolustajaa vastaan kovaa tehden pelirakentajalle pienen kiireen. Taftin joka ikinen pelaaja laittoi itseään likoon ja taklasi ja ohjasi kentän sivurajasta ulos jos ei aivan taklaamaan päässyt. Vastustaja pääsi ensimmäisen puoliajan aikana 2 kertaa maaliin ja kerran kahden pisteen lisäpisteeseen. Toisella puoliajalla niinikään 2 maalia ja 1 kahden pisteen lisäpiste vastustajalle.

Tuntui, että TAFTin kaverit iski isompaa vaihdetta puoliajan jälkeen ja vastustaja oli hätää kärsimässä. Ottelu päättyi 60-28 TAFTille. Tästä lähdettiin hymyissä suin syömään ja odottelemaan toista ottelua. 

Toinen ottelu olikin Turku Trojansia vastaan. Tästä ottelusta tulikin maalisirkus puolin ja toisin, samat pelipaikat tässä ottelussa. Joel Guday, Sebastin von Bell ja Elias Lahti paukuttivat maaleja, Eemil Holopainen ja Joona Lönnfors tarjosivat jälleen MAAHTAVIA blokkeja. Pitkään mentiin 4 pisteen johdossa. 

Vastustajan hyvin harjoitellut kuviot upposivat TAFTin puolustukseen jostain syystä hyvin, ja pallon kantaminen päästä päähän rupesi muistuttamaan pingispeliä. Lopulta peli päättyi vastustajan maaliin ja ajan loputtua ei keretty koittaa maalia. Ottelu päättyi 64-58 vastustajalle.

Tässä pelissä taklaukset ei ihan onnistuneet. TAFTin hyvin harjoitellut reverse -pelit upposivat vastustajaan ja tässä pelissä Sebastin von Bell otti isot kapteenin saappaat jalkaan ja päätti kokeilla tupla tai kuitti -tyylisen tupla-reversen ja minua jännitti paljon, että miten käy. Sebastinhan siitä juoksi maaliin. Annoin muutenkin Sebastinille vastuuta, kun halusi sitä ottaa. Päätti muutamatkin pelit oikein onnistuneesti. JOKAINEN PELAAJA KANTOI OMAN VASTUUNSA TODELLA HYVIN. Valmentajana voin sanoa, että olen todella ylpeä koko joukkueesta.

Kiitos joukkueenjohtajalle joka auttaa valmentajaakin välillä, jos ja kun menee peliä ennen hieman lukkoon. Myönnän, jännitän ennen pelejä. Kiitos huoltajille jotka piti huolen teippauksista, vesistä ja kylmän antamisesta pelaajien kolhuihin. Pelaajat pysyi pelikunnossa loppuun asti.  Kiitos vastustajille hienoista peleistä. Loppuun vielä: Kiitos PORI BEARS hyvästä turnauksesta.

Kolme viikkoa tiukkaa treeniä ja sitten mennäänkin Turun turnaukseen. 

Terveisin U13 HC Sami Hyleh

12.06.2020Edustusjoukkueen kuulumiset liittyen tulevaan kauteen
02.04.2020Tiedote koskien seuran toimintaa COVID-19 -epidemian aikana
17.03.2020Seuran päivitys koskien koronavirustilannetta
12.03.2020Vantaan TAFT ry:n hallituksen tiedote koskien koronavirus-tilannetta
01.03.2020Apuvalmentajaksi U15-joukkueelle
22.10.2019 19:00KAIKILLE AVOIMET HARJOITUKSET
12.10.2019Vahvana kohti kautta 2020
05.10.2019TAFT U17 KICKOFF 8.10.2019!
03.10.2019TAFT Miehet & U20 KICKOFF 8.10.2019!
22.09.2019Valmentajaksi TAFTiin!

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa