TAFT U13 Turun turnauksessa

01.09.2019

TAFT U13 matkasi 31.8.2019 aurinkoisena lauantaina Turkuun Trojans -turnaukseen.

Ottelu Hyvinkää Falconsia vastaan alkoi TAFTin puolustuksella ja jokainen pelaaja väänsi todella kovaa työtä. Ensimmäisellä ”neljänneksellä” (pelataan vain kaksi) vastustaja pääsi kerran maaliin pallon kanssa. TAFTin hyökkäys taas aloitti sellaisen maalitehtailun, että oksat pois. Maaleja syntyi maalin perään. Ja hyvin monessa oli maalintekijänä Joel Guday. Ottelussa oli mukana myös vasta-alkaja Jenni Heikkilä ja TAFTiin uutena pelaajana tullut Eetu Karjalainen. Jenni ensimmäisen pelin jännityksestä päästyään otti pallon haltuun QB:n Sebastin von Bellin hyvästä handoffista ja kirmasi vielä maaliin. Myös pelirakentaja Sebastin von Bell juoksi maaleja ja lisäpisteitä, antoi hienoja handoffeja ja liikkuvana qb:na handoffin jälkeen blokkaili mahtavasti. Eetu Karjalainen niinikään väänsi maalin ja joukkueen pienin, mutta HYVINKIN sisukas Eemil Ek kuljetteli pallon maaliin mahtavien blokkien suojassa, vastustajan pelaaja kuitenkin pääsi vähän roikkumaan paidassa. Joona Lönnfors teki myös maalin, kuljetteli palloa ja eteni hyvin ja jakeli meheviä blokkeja vastustajan puolustukseen. Puoliajalle lähdettiin 38-6 johdossa. 

Toinen ”neljännes” aloitettiin vahvalla hyökkäyksellä ja Joel Guday pinkoi kiemurrellen kaarrellen vastustajan maaliin. Olihan juoksu. Kaveri juoksi koko kentän läpi ja ja siinä ohimennen kiemurteli vastustajia juosten sivusuunnassakin puolen kentän pituuden. Vastustajan hyökkäys pääsi vähän peliin mukaan ja sai kaksi maalia ja kaksi lisäpistettä hienosti tehtyä. TAFT jatkoi maalien värkkäämistä omilla hyökkäysvuoroillaan ja jokainen pallonkantaja pääsi kantamaan palloa. MELKEIN jokainen teki vielä maalinkin. Elias taisi olla ainoa, joka ei maalia saanut tehtyä HYVIN LÄHELLÄ OLI, eteni kyllä pallon kanssa hyviä juoksuja. Eetun hieno intteri ansaitsee myös maininnan. 

Tässä pelissä Max Anttila ahkeroi linjassa ja hyökkäyksessä piti puolustulinjan pelaajan hyvin kurissa ja puolustusvuorossa taisteli hienosti tehden vastustajan pelirakentajalle kiirettä. Oli hienoa katsoa tätä painimista. 

Tässä pelissä zempparin sai Jenni Heikkilä

Peli päättyi 78-22 TAFTin voittoon. 

Toiseen peliin asteli Pori Bears vastaan. Vastustajalla iso rosteri ja jännitystä oli aistittavissa TAFTin pelaajissa. Tähän peliin TAFTin rosteri pieneni yhden pelaajan verran kun, Eetu sai pienen tällin päähän ensimmäisessä pelissä. 

Tässä pelissä vastustajan puolustus söi meidän hyökkäystä hyvinkin paljon. Vapaata tilaa kentältä ei paljoa löytynyt. Palloa ansiokkaasti kantanut Joel Guday joutui hieman isoihin saappaisiin, kun QB Sebastin von Bell loukkaantui. Joel kuitenkin otti haasteen hienosti vastaan ja pelasikin oikein hyvin. Mentiin vähän enemmän QB keep -peleillä kun vastustajan puolustus hoiteli hanakasti keskushyökkääjien juoksuja. Palloa kannettiin ja edettiin kentällä, mutta ihan niin useasti maaliin asti ei päästy kuin vastustaja.  Elias Lahti karisteli vastustajat kannoiltaan ja vihdoin viimein ylitti maaliviivan nahkasoikion kanssa. 

Tuli ikäviä kolhuja ja tuntui että melkein joka TAFTin downilla joku tipahti. MUTTA kuitenkin yhden pelaajan vaihtopelaajalla onnistuttiin pelaamaan. Kolhu tuli, pelaaja vaihtoon, vähän kylmää ja takaisin kentälle. Kuitenkin kolhuja rupesi tulemaan enemmän ja rupesi näyttämään, että 4vs4 alkaa olemaan tilanne, Max Anttila puri hammassuojaa ja sisuuntui ja palasi kentälle linjapainiin. HYVÄ MAX! Peliaikaa puolitettiin.  Kiitos vastustajalle.  Rytinää ja pauketta pelissä riitti ja tuomarin nostaessa pallon ylös pelin päättymisen merkiksi, tulos oli 62-34 Pori Bearsille

Tässä pelissä zemppari annettiin Joelille

Ei huono vaikka hävittiinkin. Siihen nähden, että kolhuja tuli ja pelaajia tippui, olen TODELLA tyytyväinen jokaisen pelaajan suorituksiin. Seuraavat 3 sanaa kuvaavat TAFTin joukkoa mielestäni todella hyvin: Sisukkuus, Taistelutahto ja Kovuus. Tästä joukkueesta löytyy kunnon sisupusseja, jotka höyryveturin lailla painaa päälle vaikka vastustaja pysäyttää kovallakin pelillä. Taistelutahto: pelaajat haluavat edetä kentällä ja saada maalin, vaikka näyttää välillä, että mikään ei toimi. Kovuus: tällä tarkoitan että vaikka sattuu, niin sen hetken tauon jälkeen tullaan takaisin kentälle, paitsi eräässä vähän kovemmassa kolhauksessa. En voi kun sanoa, ehkä jälleen kerran, että olen TODELLA ylpeä joukkueessa olevista pelaajista. Vasta-alkajista jo konkareihin. 

Seuraava turnaus onkin Tampereella samana päivänä kun on Vaahteraliigan finaali. Jos olette Vaahteramaljaa menossa katsomaan, tulkaa toki kannustamaan TAFTin junnujoukkuetta ensiksi. 

Terveisin joukkueestaan ylpeä valmentaja Sami Hyleh.

20.07.2020TAFT - Wolverines Blue Otteluraportti
12.06.2020Edustusjoukkueen kuulumiset liittyen tulevaan kauteen
02.04.2020Tiedote koskien seuran toimintaa COVID-19 -epidemian aikana
17.03.2020Seuran päivitys koskien koronavirustilannetta
12.03.2020Vantaan TAFT ry:n hallituksen tiedote koskien koronavirus-tilannetta
01.03.2020Apuvalmentajaksi U15-joukkueelle
22.10.2019 19:00KAIKILLE AVOIMET HARJOITUKSET
12.10.2019Vahvana kohti kautta 2020
05.10.2019TAFT U17 KICKOFF 8.10.2019!
03.10.2019TAFT Miehet & U20 KICKOFF 8.10.2019!

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa