TAFT U19 korjasi potin Hämeenlinnassa

15.05.2017

Äitienpäiväpeliin Hämeenlinna Huskiesin vieraiksi matkanneet nuoret taftilaiset saivat mukavan tuliaisen äideilleen ottelun päättyessä TAFTin voittoon 26-56 (20-29).

Valmentajat olivat ottelun jälkeen syystäkin tyytyväisiä kauden toiseen otteluun. Kaikki pelaajat pääsivät kentälle, ja pelasivat todella hyvin muutamaa pientä virhettä lukuun ottamatta. Jesper Korkalaisen lisäksi muutkin QB:t, Jussi Juutinen ja vasta 16-vuotias Lauri Snellman, pelasivat ja tekivät touchdowneja. ”Meillä alkaa näkyä tietynlainen rutiini, pelattiin peruspelejä, joita vastustajalla ei vielä kenties löytynyt” summasi hyökkäyksen koordinaattori Antti Hurme.

”Puolustus pelasi järjettömän hyvin, kun valmennus sai sen ensin oikein sijoitettua” naurahti päävalmentaja Mika Alanen, ”siellä tehtiin paljon hyviä suorituksia, intereitä ja säkkejäkin”. Hyökkäyksen pelaaminen sai hymyn kaikkien valmentajien huulille, aivan erinomaista peliä kaikilta. Erityisen vaikutuksen tekivät jälleen Severi Partanen, Jere Salejärvi ja Pete Härkönen, joiden suorittaminen välillä molemminkin puolin palloa ei jäänyt keneltäkään huomaamatta. ”Vastustaja oli hyvä, me olimme parempia tällä kertaa” totesi Alanen ja jatkoi ”turhaan päästimme vastustajan ensimmäisen puoliajan lopulla pisteissä melko lähelle, hiukan hermoiltiin kentällä. Onneksi valmennus sai kuitenkin puolustuksen aseteltua oikein puoliajan jälkeen”.

”Tosiaan, tarvitsimme hiukan aikaa, olemmehan vanhoja miehiä” naureskeli puolustuksen koordinaattori Mika Karhu, ”siinä meni se ensimmäinen puoliaika, mutta sittenhän peli alkoi kulkea”. Karhun mukaan toinen tärkeä asia oli, että pelaajat alkoivat luottaa itseensä, eivätkä enää jännittäneet kentällä vaan keskittyivät tekemiseen. ”Turhat virheet karsiutuivat pois ja vastustaja pidettiin pois pisteiden teosta” totesi Karhu.

Ottelupallon koppasi Pete Härkönen, tällä kertaa pelaajien itsensä valitsemana. ”Pelattiin todella hyvin, paljon hyviä suorituksia ja reilusti fiilistä kentällä” summasi Pete.

Ottelutapahtuman järjestelyt ja puitteet olivat hienot, siitä lämmin kiitos Hämeenlinna Huskiesille. Myös yleisö tuntui nauttivan mainiossa säässä pelatun viihdyttävän ottelun katsomossa.

TAFT U19 jatkaa sarjaansa matkustamalla 28.5.2017 Turkuun Trojansin vieraaksi.