TAFT Rams U15 aloitti kautensa niukalla tappiolla

17.05.2017

TAFT Rams U15 kohtasi Helsinki Roostersin kauden avausottelussa Tikkurilan pallokentällä lauantaina 13.5.17.

Ottelusta tuli Roostersin heittopelin ja TAFTin juoksupelin välinen kamppailu, jonka Roosters vei lopulta tiukoin numeroin 24-20 aiheuttaen TAFTin tälle kokoonpanolle sen ensimmäinen tappion yli kolmeen vuoteen.

Ottelu alkoi TAFTin vahvalla juoksupelillä, jonka Roosters onnistui pysäyttämään omalle maaliviivalleen. TAFTin viimeisen yrityksen long snap meni pitkäksi aiheuttaen lähes 30 yaardia takapakkia ja hyvät kenttäasetelmat Roostersille omaan hyökkäysvuoroon. TAFTin puolustus ei ollut hereillä ja Roosters onnistui kiertopelillä aloittamaan pistetehtailun. Roosters onnistui vielä kahdesti pitkässä heittopelissään, jolloin taululla olivat numerot 18-0 ensimmäisen puoliajan jälkeen. TAFTin aloittavan pelinrakentajan loukkaannuttua ensimmäisellä neljänneksellä oli hyökkäyksellä hieman lisähaastetta.

Toisella puoliajalla TAFT onnistui kaventamaan juoksupelillä numeroiksi 18-6, Roosters vastasi melko pian jälleen pitkällä heittopelillä. Viimeinen neljännes mentiin täysin TAFTin johdolla ja kahdella juoksu-TD:llä. Roostersin kapeahko rosteri alkoi selvästi väsyä. Roosters kulutti kelloa juoksupelillä ja jätti heitot vähemmälle. TAFT sai vielä viime minuutilla pallon haltuunsa syötönkatkolla, mutta harmittavasti väsyneet pelaajat unohtivat sovitun pelin ja viimeinen mahdollisuus pisteiden kaunistamiseen meni siihen.

Roostersille tunnustus todella rehdistä pelistä - ottelussa ei juurikaan nähty rangaistuksia ja se oli kaikin puolin siistiä pelaamista, sekä kovasta tsemppaamisesta - joukkue olisi selkeästi kaivannut paria vaihtopelaajaa lisää, vaikka tälläkin rosterilla voitto irtosi.

TAFTista kunnostautuivat tsemppareina SS/RB Tommy Nylund ja QB/FS Justus Alanen. Lisäksi kunniamaininta Joonas Jaakkolalle (U13 pelaaja), ja Samuel Leppäselle päivän hienoimmasta taklauksesta.