TAFT Warriors (U13) Trojansin vieraana Turussa 5.8.17

10.08.2017

Lauantain pelipäivä Turussa Trojansia vastaan pelattiin hyvässä kesäisessä säässä.

Trojans aloitti hyökkäysvuorolla ja ensimmäisessä downissa murtautui läpi touchdowniin asti. Joukkueemme oli aika herätä pelipäivään.

Ensimmäisellä omalla hyökkäysvuorollamme etenimme juoksupeleillä hyvin lähelle vastustajan maalialuetta, onnistumatta kuitenkaan pisteenteossa. Peli olikin aloituksen nukahtamisen jälkeen tasaista. Puolustus pelasi erittäin hyvää peliä ja vastustajan etenemiset kuolivat kehtoonsa. Myös hyökkäys pelasi varsin hyvää ja kurinalaista peliä, mutta vastustajan puolustus oli tasavertainen. Pelit käytiin lähes kokonaan kentän keskialueella riippumatta siitä kumpi joukkue hyökkäsi.

Ensimmäisellä puoliajalla RB Artturi Tähkäpää onnistui karkaamaan Trojansilta aina upeaan TD:iin asti ja peli oli nyt tasan 6-6. Muutama down eteenpäin ja Trojansin QB #3 pelasi hienon keep-pelin onnistuen joukkueensa toisessa touchdownissa. Peli oli siis nyt 6-12 Trojansille.

Toinen puoliaika aloitettiin jännittävästä tilanteesta. Peli jatkui vahvana molemmilla joukkueilla, aina oli vahva puolustus nopeaa hyökkäystä pysäyttämässä. Ihan sama kumpi hyökkäsi ja kumpi oli puolustusvuorossa. Lopulta pelin loppupuolella Trojans onnistui murtautumaan pitkällä heittopelillä puolustuksemme ohi päästen aivan maalialueemme tuntumaan, ja siitä neljännellä downilla juoksivat TD:n, peli nyt 6-18 Trojansille.

Warriors halusi vielä kaunistella loppulukemia, kuten hyvä joukkue aina. Viime minuutilla vara-QB Valtteri Rajala yritti ratkaisua heittopelillä, mutta vastustajan paine oli vahva. Valtteri teki ratkaisun ja lähti keep-pelillä eteenpäin. 10 yardia ennen Trojansin maalialuetta eteneminen pysähtyi harmillisesti nilkan loukkaantumiseen vahvan juoksun päätteeksi. Pelin lopputulos Trojansille 6-18 jäi tällä erää voimaan.

Warriors kärsii edelleen sekä joukkueen ykkös-QB:n että yhden running backin poissaolosta. Olimme ehtineet hieman kouluttamaan kahta vara-QB:tä, mutta vara-RB:iä emme olleet ehtineet kouluttaa varsinaisen yllättävän poisjäännin vuoksi.

Summana todetaan, että joukkue on ottanut kasvuaskeleen kohti hyvää joukkuehenkeä. Tämän päivän peli oli erittäin hyvää, vaikka emme vieläkään pelanneet täysin omalla tasollamme. Me pystymme ehdottomasti vieläkin parempaan, uskon vahvasti. Peli-iloa näytti joukkueella olevan ja se jos mikään on hyvä signaali.

Trojans oli satsannut peliämme varten hienosti, koskaan ennen en ole nähnyt viittä tuomaria U13-sarjassa. Trojansilla on hieno joukkue ja peli oli todella siistiä. Kiitämme Trojansin koko joukkueorganisaatiota. Pelaajat olivat kohteliaita puolin ja toisin, mikä ilahduttaa allekirjoittanutta valmentajaa … vanhan polven kasvattajana.

Jari Pellinen, HC

TAFT Warriors (U13) pelaa seuraavan ottelunsa East City Giantsia vastaan kotikentällään Tikkurilan Urheilupuistossa lauantaina 12.8.2017 klo 17. Tervetuloa!