Jasper Lindqvist - voimaa ja kovuutta

Share |
30.04.2018

Esittelyvuorossa on Jasper Lindqvist, 17-vuotias TAFT-kasvatti, joka pääsääntöisesti pelaa puolustuksessa tukimiehenä ja hyökkäyksessä linjamiehenä. Monipuolisena urheilijana ja raamikkaana pelaajana (185 cm ja 102,5 kg) myös muut pelipaikat ovat hänelle tuttuja. 

2018-04_Lindqvist_Jasper_2015_3_www.jpg

”Valitsin jenkkifutiksen, koska siinä on paljon nopeita tilanteita ja runsaasti kontaktia” Jape kertoo, ”valintaani vaikutti myös se, että jenkkifudikseen oli helppo päästä mukaan myös hieman vanhempana. En ole hetkeäkään katunut valintaani, vaikka välillä pelien jälkeen joka paikkaa kolottaakin”. Jasper tutustui lajiin ystävien ja netin kautta, ”ystäväni suositteli minulle TAFTia, kun olin jo hieman katsonut netistä jenkkifudista”.

Jasper aloitti pelaamisen 13-vuotiaana eli nyt on alkamassa viides kausi jefun parissa. ”Aloitin silloin U13 -joukkueessa, ja pääsin heti entisen valmentajamme mukana pelaamaan myös U15-sarjaan. Kerkesin pelata U13-sarjassa yhden kauden, sitten olinkin jo U15-ikäinen ja pääsin myös heti pelaamaan saman valmentajan mukana U17 sarjaan” muistelee Jape.

2018-04_Lindqvist_Jasper_2014_U15_kulta_www.jpg

Loistavia kokemuksia lajin parissa on Jasperille tullut hänen omien sanojensa mukaan useita, joten on todella vaikea nostaa vain yhtä kokemusta muiden yläpuolelle. ”Ehkä se, kun ensimmäisellä pelikaudellani voitimme Suomen mestaruuden kaikista vastoinkäymisistä huolimatta, ja olimme juuri ja juuri päässeet ensin välieriin” tuumii Jasper, joka onkin tottunut aina taistelemaan loppuun saakka.

2018-04_Lindqvist_Jasper_2016_1_www.jpg

”TAFTin nykyinen tilanne on mielestäni ihan hyvä, vaikka välillä treeneissä näyttää, ettei pelaajia löydy mistään” kertoo Jasper, ”mutta kun katsoo rosteria, niin taitavia pelaajia löytyy useita kymmeniä niin miesten kuin junioreiden joukkueissa”.

TAFTin uudelleenrakennusprojekti on Jasperin mielestä hyvä asia. ”Niin näytämme isoille joukkueille Suomessa, että suomalaisillakin pelaajilla voi pärjätä, ja samalla kehitämme muutenkin taitavia pelaajia enemmän kuin ulkomaan vahvistuksien kanssa” pohtii Jasper, ”odotankin tulevalta kaudelta Tinamaljan voittoa, tiukkoja pelejä, voittoja, hauskoja pelimatkoja ja onnistumisen tunnetta niin joukkueena kuin yksilöinä”.

”En kadu ollenkaan, että valitsin TAFTin sillä meillä on harjoituksissa aina loistava tunnelma, kaikilla on kavereita treeneissä, valmentajat kohtelevat pelaajia samanarvoisesti, valmentajat ja pelikaverit välittävät toisistaan, ja vitsejä lentää niin harjoituksissa, palavereissa kuin peleissä kentän laidalla”, kehuu Jasper.

2018-04_Lindqvist_Jasper_2017_U19_7vs7_kulta_www.jpg

Jasper opiskelee tällä hetkellä Leppävaaran lukion urheilulinjalla, ja on lähdössä vuodeksi vaihtoon Amerikkaan, ja tietysti pelaamaan jenkkifudista sielläkin. Jefun lisäksi hän harrastaa painonnostoa, jopa niin, että menestystä on kisoissakin tullut. ”Tulevaisuudesta en tiedä vielä muuta kuin sen, että tulen pelaamaan jenkkifudista niin kauan kuin pystyn pelaamaan” kertoo Jape, ”ja olisihan se ihan mukava saada jenkkifudiksesta ammatti edes hetkeksi jossain vaiheessa”. 

*

Scouting report. Jasper Lindqvist OL/LB 

Liikkuu hyvin. Viimeistelee taklaukset ja blokit voimalla ja kovuudella. LBnä pystyy pelaamaan sivurajalta sivurajalle. Liikkuvuutensa ansiosta erinomainen lead blokkaaja juoksupeleissä. Hyvän fyysisen kunnon avulla pystyy pelaamaan kahteen suuntaan lähes hengästymättä. Ei suostu häviämään ja antaa aina kaikkensa. 

"Jape on ymmärtänyt hyvin sen, mitä huippujenkkifutarilta vaaditaan. Hän treenaa paljon ja monipuolisesti. Nuoresta iästään huolimatta ollut U17 ja U19 maajoukkueiden vakiokalustoa jo jonkin aikaa. Japen kehitys tänä talvena on ollut huimaa. Hän on kehittynyt pelin jokaisella osa-alueella ja on erittäin valmennettava. Jape voisi kykyjensä puolesta pelata 1-divari tasolla ja olen todella onnellinen siitä, että TAFTlla on hänenlaisensa kultakimpale rosterissaan. Jape lähtee jenkkeihin loppukesästä hakemaan lisää oppia. Jape pelaa todella kovaa, rakastaa kontaktia ja vihaa häviämistä. Hän on luontainen LB. En yhtään ihmettelisi, jos Japen nimi olisi miesten maajoukkueen valmentajien huulilla seuraavan parin vuoden sisällä."


Antti Hurme / Päävalmentaja

21.10.2018Syyskokouksen paikka vaihtuu!
18.10.2018Kysely Vantaan tapahtumatarjonnasta
17.10.2018Jani Hentunen - paluu TAFT Miehiin
14.10.2018Sami Hyleh, TAFT valmentaja ja pelaaja
02.10.2018TAFTilaiset Suomen U17 maajoukkueessa
30.09.2018Lokakuussa kaikille avoimet harjoitukset
28.09.2018Tue seuraasi samalla kun veikkaat!
17.09.2018Hugo Pointillart Edustus- ja U19-joukkueiden uusi päävalmentaja
14.09.2018Vantaan TAFT ry:n sääntömääräinen syyskokous
10.09.2018ETU (U11) ECG-turnauksessa

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa