TAFT Miesten joukkue 2018 - Nuoruutta, nopeutta ja tahtoa

Share |
11.05.2018

Talvikauden harjoitusten yhteenveto 

Harjoittelukausi alkaa olla lopussa ja katseet kääntyvät kohti kautta 2018. Talviharjoittelu koki pienen kolauksen alkuvuodesta, kun Tikkurilan kuplahalli lysähti maan tasalle lumikuorman alla, ja samalla TAFTilta lähti kaksi harjoituskertaa viikossa. Apuun nousi farmiyhteistyö ECG:n kanssa. Harjoitussuunnitelmat piti laittaa hieman uusiksi, kun nuo kaksi harjoituskertaa viikossa menetettiin, mutta ECG tuli kuitenkin apuun ja talvikaudella päästiin harjoittelemaan yhdessä heidän kanssaan. Harjoituksissa tempo ja vastus oli todella hyvää, ja TAFTin pelaajat saivat makua siitä, millä tasolla 1-divarissa pelataan. 

TAFTn tavoitteena on rakentaa toimiva organisaatio Vaahteraliigaa varten. Se, miten tämä on näkynyt pelaajille, on sitoutumisen ja vaatimustason nosto. Jenkkifutista ei voi vain pelailla. Kontaktilajina jefu vaatii keskittymistä, sitoutumista ja työtä. Itselläni on sanonta, että ”jos et tiedä mitä teet, et voi pelata”. Tämä tarkoittaa sitä, että jefun pelaaminen tietämättä omia vastuitaan ja epäröiminen kentällä ollen pihalla kuin lumiukko aiheuttaa todella paljon vaaratilanteita niin itselle kuin pelikavereille. TAFT onkin keskittynyt asioiden tekemiseen oikein. 

Itse olin jefusta ”lomalla” pari vuotta tyttären syntymän jälkeen. Kun lähdin, oli TAFT Vaahteraliigassa taistelemassa voitoista. Kahden vuoden aikana toiminta tipahti aladivaripalloilutasolle. Olen itse ollut mukana nostamassa TAFTia liigaan viime kerralla ja tiedän mitä valmentajilta, organisaatiolta ja pelaajilta täytyy vaatia. On aivan selvää, että edustusjoukkuetasolla tavoitteellisen joukkueen kyydistä tipahtaa matkalla joitain pelaajia pois.

TAFTin rosteri on kaventunut alkuvuodesta jonkin verran. Nyt kasassa oleva nippu pelaajia on täynnä potentiaalia ja kehittymiseen sitoutuneita tekijöitä. Itse näkisin rosterin kapenemisen hyvänä asiana. 

Päävalmentajana minulla on yksinkertaiset säännöt: treeneissä pitää käydä, asenteen pitää olla kohdillaan ja pelikavereita, valmentajia ja kaikkia lajin/seuran parissa toimivia henkilöitä pitää kunnioittaa. Nämä yksinkertaiset säännöt hyväksyessään pystyy niin pelaajana kun ihmisenäkin kehittymään ja saavuttamaan oman potentiaalinsa. Samat säännöt koskevat niin pelaajia, valmentajia kuin taustahenkilöitäkin.

Myös valmennusryhmä on tiivistynyt kevään aikana. Apupäävalmentaja ja puolustuksen koordinaattori Jarmo ”Jama” Sederlund lähti pois kuukautta ennen kauden alkua. Korvaavaa puolustuksen koordinaattoria ei enää oikein kuukausi ennen kauden alkua mistään löydy, joten päävalmentajan rooli kasvaa kattamaan myös puolustuksen. Aivan yksin en tässä onneksi joudu olemaan, vaan pelipaikkakohtaisia apuvalmentajia saadaan U17-joukkueen staffista, koska harjoittelemme yhdessä. Myös ottelutapahtumiin tullaan saamaan valmentajia seuran omista resursseista, ja mahdollisesti myös ECG yhteistyön kautta.

Miesten Edustusjoukkueen pelaajat 2018 

TAFT on jo pitkään ollut tunnettu pelinrakentajistaan. Kovinkaan moni suomalainen pelinrakentaja ei viimeisen parinkymmenen vuoden aikana ole joukkuettaan Vaahteraliigassa playoffeihin vienyt. Petrus Penkki, Ville Sivunen ja Miro Kadmiry ovat muutamia niistä harvoista, jotka tähän ovat pystyneet. Kaikki heistä omaavat juuret TAFTissa. Myös joukkueen päävalmentaja Antti Hurme on pelannut pitkään pelinrakentajana, joskaan ei ikinä pystynyt joukkuettaan pleijareihin liigassa viemään. 

TAFTn pelinrakentajat kaudella 2018 ovat Jesper Korkalainen ja Lauri Snellman. Jesper on ollut talven vaihdossa jenkeissä ja palaa kotimaahan ennen ensimmäistä peliä. Jeppe on jo muutaman vuoden ollut junioritasolla maajoukkueen vakiokalustoa, tästä osoituksen 2016 syksyllä pelatut PM-kisat, joissa Jeppe pelasi todella hyvin. Odotan Jepeltä paljon tulevalla kaudella. Vaihtovuoden aikana hän on päässyt pelaamaan pelinrakentajana kovan tason yksityiskoulussa, joka jo itsessään on suuri saavutus. Nyt Jeppe on valmis miesten tason peleihin. Lauri Snellman on ottanut todella isoja askeleita kuluvan talven aikana. Lauri on edelleen todella nuori pelinrakentaja, joka tosin viime vuonna vasta 15-vuotiaana johdatti TAFT-n U19-joukkueen 7vs7 mestaruuteen. Myös Lauri on taistelemassa juniorimaajoukkueen peliajasta, ja hän kehittyy todella hurjaa vauhtia. Uskon, että molemmat meidän pelinrakentajamme ovat valmiita tulevaan kauteen. 

Pallonkantajat tulevat olemaan TAFTin vahvuus tällä kaudella. Joni Lindholm ja Petteri Härkönen muodostavat kovan kaksikon, jonka pysäyttäminen on vaikeaa. Joni ja Pete ovat todella hankalia taklattavia molemmat. Pallonkantotaitojen lisäksi he osaavat ja haluavat myös blokata ja ottavat heittoja kiinni. Tähän kun vielä lisää rotaation, jossa mukana ovat Otso Bull ja ECGstä farmidiilillä Joonathan El Ouacef, on kilpailu peliajasta kovaa. 

Laituriosastolla TAFTilla on käytössään pitkästä aikaa hyvä, todellinen TE, eli käsi maassa pelaava sisempi laitahyökkääjä. Jere Salejärvi mahdollistaa monipuolisuudellaan useiden erilaisten muodostelmien käyttämisen. Jere toimii myös joukkueen potkaisijana. Matias Hyytiäinen ja Arttu Partanen muodostavat hyvän parivaljakon laitureina. Kaikilla kolmella laitureiden aloituspaikalla on luotettavat jätkät. Siihen kun lisää rotaatiossa Arttu Akkasen, Nico Kokkosen, Tommy Nylundin ja Janne Kujansuun niin näen, että laituriosastomme on hyvin potentiaalinen. 

Hyökkäyksen linjassa TAFTilla on nuoruutta ja kokemusta. Onni Tirkkonen ja Mikael Viljanen johtavat linjaa, ja nuoret tulokkaat Samuel Leppänen, Niko Timoskainen ja Veeti Stenman kehittyvät koko ajan. Meidän nuoret linjamiehemme näyttivät talvikauden aikana valmennukselle ja itselleen pystyvänsä pelaamaan ECGn linjaa vastaan. Tämä antoi heistä jokaiselle itsetunnon kohotuksen ja uskon siihen, että kun tekniikat on kunnossa, niin hyvää jälkeä syntyy. 

Puolustuksen puolella TAFTin paras osaaminen on tukimiesosastolla. Peltsi Tian, Valtteri Forsman, Otso Bull ja Jasper Lindqvist ovat sekoitus nopeutta ja voimaa. Meidän LB-osastollamme ei suoranaista heikkoutta ole, jätkät ovat kovapäisiä ja nopeita menijöitä. 

Puolustuksen linjasta löytyy härkämäinen tankki Andry Schmidt. Häntä on todella vaikea siirtää. Linjaa täydentää rotaatiossa Onni Tirkkonen, Sami Hyleh, Veeti Stenman, Samuel Leppänen ja Wolverinesistä siirtynyt Mustafa Mustamand. Puolustuksemme frontti on rakennettu pelaajien vahvuuksien mukaan. Näitä jätkiä ei helposti omasta vastuustaan siirrellä. 

Puolustuksen takakentältä löytyy nopeutta ja kovuutta. Nuori Tommy Nylund ja kokenut Janne Kujansuu muodostavat kulmapuolustajaparivaljakon, jonka ohi ei helposti mennä. Arttu Akkanen ja Nico Kokkonen tuovat nopeutta Safetyn paikalle. 

Yleisesti ottaen pelaajapakettimme on tiivis. Kovin paljoa ei tarvitse kahteen suuntaan aloittaa, ja pyrimme rotaation turvin takaamaan sen, että jätkät ovat koko ajan valmiita pelaamaan ja jaksavat painaa läpi ottelun. Pelaajat ovat nuoria ja halukkaita todistamaan, että pystyvät pelaamaan edustusjoukkuetasolla hyvää ja voittavaa jenkkifutista. 

Tervetuloa kesällä katsomaan mihin TAFT pystyy kaudella 2018! 

Runkosarjan aikana tapaat meidät
-          3.6.2018 klo 16.30 Tampere Patriotsin vieraana
-          9.6.2018 klo 19.00 Turku Trojansin vieraana Pansion Poropuistossa
-          16.6.2018 klo 16.00 Tikkurilan urheilupuistossa Rovaniemi Nordmenin tullessa vierailulle
-          30.6.2018 klo 15.00 Kenraalinpuiston kentällä Royal A:n Vaasasta saapuessa vieraaksemme
-          7.7.2018 klo 15.00 Kenraalinpuiston kentällä Sipoo Bulldogsin vieraillessa Vantaalla
-          13.7.2018 klo 18.30 Perttulassa Hyvinkää Falconsin vieraana
-          22.7.2018 klo 15.00 Rusko Mayhemin vieraana

Antti Hurme

Päävalmentaja

13.02.2019Snow Bowl -turnausta ei järjesteä tänä keväänä
29.01.2019Alustavan tiedon mukaan Snow Bowl XI 23.-24.3.2019
21.01.2019Jesper Korkalaisen kuulumisia USA:sta
01.01.2019Hyvää uutta vuotta!
22.12.2018ILOISTA JOULUA!
08.12.2018Jenkkifutisvalmentajien starttikurssi ti 11.12.2018
06.12.2018Hyvää itsenäisyyspäivää!
02.12.2018SAJL:N NUORISOTIEDOTE 8/2018
12.11.2018TRY OUT - KOKEILUTREENIT, tule mukaan!
10.11.2018Mari Sormunen, joukkueenjohtaja

Siirry arkistoon »
Seuraa organisaatiota TAFT Vantaa